Bekende films waar de piano een grote rol in heeft gespeeld

pianomuziek films

De piano zorgt voor prachtige klanken. Daarom is pianomuziek vaak te horen in de film. In deze blog lichten we een aantal films uit waar pianomuziek een prominente rol speelt. Er zit ongetwijfeld een film tussen die je herkent! 

Pianomuziek in de film ‘Intouchables’

Ken je de film Intouchables? Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In deze film draait het om een man (Philippe) die rijk is. Geld is niet alles. De hoofdrolspeler is namelijk niet alleen rijk, maar ook volledig verlamd. Daarom is hij op zoek naar een verzorger die hem 24/7 kan bijstaan. Driss komt net uit de gevangenis en solliciteert bij Philippe. Niet omdat hij daadwerkelijk voor hem wil zorgen. Hij wil enkel aan zijn sollicitatieplicht voldoen en besluit daarom te solliciteren. Toch krijgt Driss de baan. 

Intouchables is een grappige en ontroerende film. In deze film speelt de piano een prominente rol. De Italiaanse pianist Ludovico Einaudi componeerde de muziek voor de film. Je herkent het nummer ‘Fly’ ongetwijfeld. Ben je zelf net begonnen om piano te spelen? Het nummer ‘Fly’ is over het algemeen goed te spelen voor beginnende pianisten. Sluit jezelf een aantal avonden op. Zet je pianolamp aan en studeer net zo lang tot je ‘Fly’ zelf kunt spelen! Heb je nog geen eigen piano? Dan is het misschien goed om op zoek te gaan naar een tweedehands piano

Pianomuziek in de film ‘Forrest Gump’

De film Forrest Gump heb je ongetwijfeld al eens gezien. Tom Hanks speelt in deze film Forrest Gump. Een eenvoudige jongeman die door zijn onbevangenheid in allerlei bijzondere situaties terecht komt. De film ontroert en is grappig tegelijkertijd. Echt een leuke film om op zaterdagavond met z’n alle te kijken! Alan Silvestri componeerde de filmmuziek, die een Oscar won voor Best Original Score.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *