Fan van moderne games? Zorg voor een passende gaming monitor

gaming monitor

Wanneer je een groot fan bent van moderne games en je deze het liefst via een speciaal daarvoor aangeschafte gaming laptop of desktop speelt, dan ontkom je er niet aan ook voor de aanwezigheid van een goede gaming monitor te zorgen. Als je immers gebruik maakt van een standaard beeldscherm, dan zullen de beelden van je moderne game namelijk waarschijnlijk niet zo fraai en zuiver worden weergegeven. Ook die typische (en irritante) haperingen zijn met een goede gaming monitor minder waarschijnlijk. Kortom, een gaming monitor is voor een optimaal speelgenot en voor het neerzetten van de beste prestaties onmisbaar.

gaming monitor

Tips voor het deugdelijk afstellen van je gaming monitor

Wanneer je een nieuwe monitor hebt voor je gaming pc of laptop, zorg er dan voor (voor je eigen comfort, gemak en prestaties) dat deze als volgt wordt afgesteld:

  • De belangrijkste stelregel is: zorg dat de bovenkant van de monitor altijd op ooghoogte zit. 
  • Stel voordat je met de monitor begint eerst je bureaustoel en je bureau goed op elkaar af. Hierbij moeten onder meer je knieën en ellebogen een hoek maken van ongeveer negentig graden. Je armen moeten zodoende netjes horizontaal op het bureau en/of de armleuningen rusten.
  • Heb je een te kleine gaming monitor? Zet dan iets onder de monitor om ‘m op de juiste hoogte te krijgen.
  • Zorg ervoor dat de afstand tussen jou en de monitor tussen de vijftig en de zeventig centimeter is. Hierbij geldt dat hoe groter de monitor is, hoe groter de afstand moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *