Moet je een VPN gebruiken?

Als je een veilig digitaal leven veilig wilt houden, heb je een VPN nodig. De meesten van ons zijn echter op hun hoede voor een VPN – want de dienst is voor ons niet-techneuten een beetje een nevelig concept. Maar, om het in context te plaatsen, het gebruik van een VPN is in wezen het kopen van bescherming tegen malware.

Hoe werken ze?

VPN’s verbinden je met een beveiligde server (zoals een in de USA of de UK) en laten je dan op het internet surfen alsof je in een ander land bent. Hierdoor wordt je internetverbinding effectief gecodeerd zodat je webverkeer wordt geprivatiseerd (vandaar de naam) en niemand in het midden kan zien wat je aan het doen bent.

VPN en Privacy

Bovendien, als je een hoger niveau van privacy wilt bereiken, kun je een VPN gebruiken om je locatie volledig te spoofen. Op deze manier kun je torrents downloaden zonder te worden getraceerd en gemakkelijk toegang krijgen tot geo-blocked content – zoals de Netflix service die alleen beschikbaar is in een bepaalde geografische regio.

Verschillende opties

Het is dan ook geen verrassing dat veel VPN’s een verscheidenheid aan verschillende pakketten aanbieden die je bescherming kunnen bieden als je op reis gaat en toegang kunnen verlenen tot content die je anders misschien niet zou kunnen benaderen. Ben je op zoek naar een VPN met veel handige opties, dan is Express VPN wel een goede keuze.

Of een VPN dus iets voor jou is hangt af hoe belangrijk je veiligheid en privacy vindt op het internet. Daarnaast zijn er dus enkele use cases waarin je een VPN goed zou kunnen gebruiken. Hopelijk weet je nu iets meer over VPNs en kun je je keuze om er een te gaan gebruiken een stuk beter onderbouwen!

Bron: https://goodvpnservice.com/